Camping Klein amerika

Camping Klein-Amerika is gelegen op de zuidhelling van Groesbeek tegen de bosrand van zowel Gelderland als Limburg. Er is volop rust en ruimte met prachtige vergezichten over o.a. het Duitse Reichswald en het Limburgse Zevendal en de Sint Jansberg.

Bijzondere overnachtingen

In 2016 is de camping vernieuwd en uitgebreid met een gezellige recreatieruimte. Daarboven zijn 2 ruime boerenkamers te huur. Op de camping kan men romantisch overnachten in een knusse Podge. Vanuit zowel de boerenkamers als de Podge kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht.

Wandel en fietsroutes

Vanuit de camping zijn verschillende wandel- en fietsroutes mogelijk over het glooiende landschap waarin u versteld zult staan van de panoramische uitzichtpunten. De camping is gelegen aan het Pieterpad en verschillende mountain bike routes zoals “de hel van Groesbeek”.

Het akkerbouwbedrijf

U kunt een graantje mee pikken van het leven op het platteland. Er worden verschillende seizoensgebonden producten geteeld. Zo valt er het hele jaar door iets nieuws te zien en te beleven. Vanaf april kunt u mee genieten van het steken van de asperges. In de zomer worden o.a. de erwten, graszaad, bonen, gerst en tarwe geoogst. Het hooi en stro wordt grotendeels handmatig van het land gehaald in de vorm van klein pakken. In de herfst worden de suikerbieten, aardappelen, winterwortelen en druiven geoogst.

De Nederlandse wijnbouw

Naast de landbouwproducten is er veel aandacht voor de eigen wijngaard waarin 2 rode, de Cabernet Colonjes en de Regent en 1 witte druif, de Cabernet Blanc geteeld worden.
Het gehele jaar door kan men een onderdeel van het proces mee maken met als eindresultaat het proeven van de heerlijke Groesbeekse wijn. Er worden excursies en wijnproeverijen georganiseerd en op verzoek verteld de wijngaardenier graag aan de campinggasten het verhaal over het productieproces van druif tot wijn.

Market Garden tijdens de 2de wereldoorlog

Honderd meter vanaf de camping ligt een op ware grote Waco-glider die daar vanuit historisch oogpunt is geplaatst. Klein-Amerika is in september 1944 in de Tweede Wereldoorlog tijdens operatie Market Garden een landingsplaats geweest van vele Waco gliders met daarin onze Amerikaanse bevrijders. Operatie Market Garden was een van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog. Deinformatiezuil naast het vliegtuig geeft u informatie en authentiek filmmateriaal hierover.

De Nijmeegse vierdaagse en andere evenementen

De camping ligt ruim 1 kilometer van het centrum van Groesbeek en 10 kilometer van Nijmegen. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse komen veel wandelaars overnachten op de gezellige, speciaal ingerichte vierdaagse camping.

Andere georganiseerde festivals zijn o.a. Forta Rock, Giro d ‘Italia, de Nijmeegse fietsvierdaagse. Voor alle actuele data kunt u de site VVV Nijmegen raadplegen.

 

Arrangementen en de verkoop van onze producten

  • Door middel van een excursie, wijnproeverij, presentatie of een door u zelf aangebracht idee bieden wij groepen aan ons product te leren kennen. Wijngaard Klein-Amerika ligt op loopafstand van onze recreatieruimte  waar wij vanaf medio april 2016 groepen gasten kunnen verwelkomen. Graag maken wij samen met u een passend arrangement op maat. Mogelijkheden van € 6,50 tot € 15,00 en met een maximum van 50 personen.
  • Bovenstaande wijnactiviteiten zijn in het seizoen, van medio april tot eind juni, te combineren met een excursie naar de naastgelegen aspergevelden op Klein Amerika. Inclusief een demonstratie aspergesteken en – sorteren. Eventueel aangevuld met een aspergeproeverij.
  • Belangstellenden die geen alcohol wensen te gebruiken kunnen ook gebruik maken van de excursie mogelijkheden. Een alcoholvrij alternatief is altijd mogelijk. Gecombineerde gezelschappen (met bijvoorbeeld kinderen) kunnen hier ook gebruik van maken.
  • Voor onze campinggasten, passanten en toeristen die belangstelling hebben voor onze wijnen of andere activiteiten is de recreatieruimte van de mini camping een goede uitvalsbasis. Zij kunnen bij mooi weer gebruik maken van het terras om de wijn te proeven en informatie in te winnen.
  • Campinggasten op onze eigen camping bieden wij enkele keren per jaar gratis een rondleidleiding aan naar de nabij gelegen wijngaard Klein-Amerika.
  • In onze wijngaard hangen informatieborden over de wijnen en het productieproces. Belangstellenden kunnen vrij door de paden wandelen.
  • Al de wijnen van wijngaard Klein-Amerika zijn te koop bij de receptie van onze camping, gelegen op Klein Amerika en in de Landwinkel daarnaast. Uiteraard ook bij de slijter en kaaswinkel in het dorp Groesbeek. Indien gesloten, bereikbaarheid en afspraken via het mobiele nummer van Leon Beijer 06-10608987.